Head logo 2018

Weingut Mussler

I den lilla pittoreska vinbyn Bissersheim som ligger i Pfalz distriktet ligger vingården Mussler. Den stora ängen framför gården och den till synes oändliga cypresslunden i gårdens trädgård kan också liknas med en liten stad i Toscana. Vingården drivs idag av fjärde generationen, Sabine Mussler och till sin hjälp har hon vinkällarmästaren Steffen Mickley, och vinmakaren Florian Zill. Bakom dem finns ett team med elva fast anställda. Det traditionella huset Palatine grundades redan 1831 och ser tillbaka på en lång historia.
1999 tog Tobias Mussler över familjeföretaget och satte kursen mot dagens framgångsrika utveckling. Vinodlingen har förändrats fundamentalt och nådde sin topp med slutförandet av vinkällaren 2007. Året 2016 sattes familjen och företaget för ett hårt test, Tobias Musslers dog efter en allvarlig sjukdom. I Tobias anda har familjen beslutat att fortsätta i den riktning som Tobias ville utveckla vingården, med Sabine Mussler som verkställande direktör, och deras framgång visar dem att de har tagit rätt beslut.

Tobias Mussler
Tobias Mussler
Sabine Mussler
Sabine Mussler

Det är balansen mellan den traditionella vinodlingen och den absoluta medvetenheten om dagens krav, som lever i odlingsområdet och i vinkällaren. Resultatet av detta är förstklassiga och internationellt belönade stads- och vingårdsviner som inte bara beröms av kunderna utan också av kritikerna. Dessutom anses vingården vara en av de mest prestigefyllda platserna i Phalz för evenemang, bröllop och kulinariska evenemang av olika  slag. Vingården Mussler är en plats där man kan njuta och att drömma i mitten av Bissersheim.

Våra viner från Weingut Mussler