Head logo 2018

Pago de Tharsys

Pago de Tharsys vingård grundades 1808 och ligger på en enorm kalkstenberggrunden som omger den 12 hektar stora vingården.

1991 beslutade Ana Suria och Vicente García att bygga om och förbättra den gamla vingården och utrusta den med resurser för att tillverka viner som belyser den unika plats och dess speciella egenskaper.
De är stolta över att ha varit pionjärer när det gäller att göra mousserande vin under Requena Cava Appellation of Origin och utveckla konceptet Vino de Pago i sin region. De är en del av vinmakningens historia i denna region, och de fortsätter att arbeta med samma passion som den allra första dagen för att hedra den. 

På Pago de Tharsys betyder respekten för traditionen att de påminns om sina tidiga dagar, sina rötter. Traditionen är den solida basen som deras ansträngningar bygger på: respekt för naturen och dess naturliga cykler, med manuella processer för att säkerställa den bästa kvaliteten: beskärning, sticklingar, skörd, val av druvor, vändning, disgorging, märkning...

Vingården ligger 700 meter över havet och vid denna höjd sker det mycket betydande temperaturförändringar mellan natt och dag. Det innebär att druvorna kan mogna utan att förlora syra eller färskhet. Druvorna växer på mark som vetter mot syd-öst, vilket gör att druvorna får ut det mesta av timmarna med mild sol på morgnarna och skyddas från den hårda värmen senare på dagen.

Ana Suria
Ana Suria

Kalkstensberggrunden som bildades genom erosion av den enorma kalkstenberggrunden i undergrunden som bildades för 30 miljoner år sedan genom en process med sedimentering av skelett av vattenlevande mikroorganismer. De behandlar sin jord och vinstockar i enlighet med ekologiska jordbruksstandarden. De använder inte herbicider, kemiska bekämpnings-medel eller syntetiska gödselmedel. De använder naturresurser och organiska gödselmedel för att respektera balansen i naturen och för att bidra till att berika den biologiska mångfalden i vingården. Observera och respektera är deras slogan.

Deras viner återspeglar Medelhavets livsstil, vackra färger, varmt ljus, gott humör, otrolig mat och oändliga dagar att njuta av. 

Dominio de Requena är resultatet av hårt arbete som respekterar tradition och lojalitet till deras inhemska druvsorter som skapar en cava med stil.

Våra drycker från Pago de Tharsys