Head logo 2018

Jakkalsvlei

I början av Garden Route som sträcker sig längs N2 mellan Mossel Bay och Port Elisabeth, ligger den familjeägda vingården Jakkalsvlei Wine Estate djupt inbäddad mellan dalarna på Outeniqua bergen ca 40 km från Indiska oceanen. Kombinationen av bergens södra och norra sluttningar möjliggör odling av kvalitetsdruvor på vingården. Den södra sluttningen får nytta av den tidiga morgonsolen, varma dagar och kalla nätter. Det tempererade klimatet och restriktiva marken är viktiga ingredienser för att odla högkvalitativa druvor. Idag består vingården av 34 ha. Jakkalsvlei har blivit kända för att odla bergsvuxna druvor som ger vin med sällsynt djup och elegans.
 
1987 planterades de första vinrankorna Chenin Blanc av vinmakarens Jantjie Jonkers farfar. 2007 tog Jantjie över gården och 2008 producerade han sitt första vin under namnet Jakkalsvlei. Det första som producerades var vinet Mount Cuvée och dessertvinet Hanepoot. Sedan 2010 är vingården öppen för allmänheten och den har blivit ett populärt utflyktsmål för både lokalbefolkningen och turister i området.
 
Jakkalsvlei har under de senaste åren deltagit i Michelangelo International Wine & Spirit Awards och fått ta emot fina utmärkelser på flera av sina viner. 

Jakkalsvlei - "Taste The Garden Route"

Klara & Jantjie Jonker