Head logo 2018

I början av Garden Route som sträcker sig längs N2 mellan Mossel Bay och Port Elisabeth, ligger den familjeägda vingården Jakkalsvlei Wine Estate djupt inbäddad mellan dalarna på Outeniqua bergen ca 40 km från Indiska oceanen. Kombinationen av bergens södra och norra sluttningar möjliggör odling av kvalitetsdruvor på vingården. Den södra sluttningen får nytta av den tidiga morgonsolen, varma dagar och kalla nätter. Det tempererade klimatet och restriktiva marken är viktiga ingredienser för att odla högkvalitativa druvor. Idag består vingården av 34 ha. Jakkalsvlei har blivit kända för att odla bergsvuxna druvor som ger vin med sällsynt djup och elegans.
 
1987 planterades de första vinrankorna Chenin Blanc av vinmakarens Jantjie Jonkers farfar. 2007 tog Jantjie över gården och 2008 producerade han sitt första vin under namnet Jakkalsvlei. Det första som producerades var vinet Mount Cuvée och dessertvinet Hanepoot. Sedan 2010 är vingården öppen för allmänheten och den har blivit ett populärt utflyktsmål för både lokalbefolkningen och turister i området.
 
Jakkalsvlei har under de senaste åren deltagit i Michelangelo International Wine & Spirit Awards och fått ta emot fina utmärkelser på flera av sina viner. 

Jakkalsvlei - "Taste The Garden Route"

Klara & Jantjie Jonker

Jakkalsvlei
Sauvignon Blanc

Ett uppfriskande, välbalanserat vin med attraktiva aromer så som tropiska frukter, guava och citrus, som bär dig vidare genom smakpaletten till gröna äpplen och passionsfrukt. 

Druvsort: Sauvignon Blanc
Alkoholhalt: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml

Passar till: ostron, rökt lax, kyckling och pasta.

Artikel nr hos Systembolaget: 74591

Framträdande smaker

Guava

Citrus

Passionsfrukt

Jakkalsvlei
River Cuvée

Denna silkeslena fruktiga blend som även kallas River Blend, är full av prominenta frukter och en hint av citrus. Det resulterar i ett välbalanserat vin med ett mjukt avslut.

Druvsort: Chenin Blanc & Sauvignon Blanc
Alkoholhalt: 13% vol.
Flaskstorlek: 750ml

Passar till: musslor, räkor, sushi, kyckling och thai rätter.

Artikel nr hos Systembolaget: 72224

Framträdande smarker

Persika

Passionsfrukt

Päron

Jakkalsvlei
La Perlé Rosé

Ett pärlande rosévin med naturlig sötma och fruktighet. Krispig och lätt med en fin rondör och mjuk avslutning. Passar utmärkt som ett sällskapsvin eller till sommarens mingelmat. 

Druvsort: Röd Muscadel & Pinotage
Alkoholhalt: 10,5% vol.
Flaskstorlek: 750ml
Passar till: musslor, sushi, räkor, kyckling, thai rätter och som aperitif.

Artikel nr hos Systembolaget: 73887

Framträdande smaker

Jordgubb

Bär

Turkish Delight

Utmärkelse

Jakkalsvlei
Mount Cuvée

En välbalanserad blend av Pinotage och Merlot, som även kallas Mountain Blend, är producerad på druvor som handplockas vid optimal mognad. Detta är ett elegant vin som belyser dess unika karaktär av kultivar. Smaker av mogna plommon och röda bär med mjuka tanniner ger ett fint långt avslut. 

Druvsort: Pinotage & Merlot
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 750ml

Passar till: nötkött, fläskkött, kyckling och ostar.

Artikel nr hos Systembolaget: 77409

Framträdande smaker

Plommon

Granatäpple

Hallon

Utmärkelse

Jakkalsvlei
Pinotage

Här har vi den! Ett vin med smaker av rostat kaffe, mörka bär, vanilj, rosmarin och lätt rökighet. Mjuka  tanniner som ger en fruktig kvardröjande eftersmak.

Druvsort: Pinotage
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 750ml

Passar till: grillat kött och ostar.

Artikel nr hos Systembolaget: 75245

Framträdande smaker

Bär

Choklad

Kaffe

Utmärkelse

Jakkalsvlei
Cabernet Sauvignon

Denna eleganta Cabernet Sauvignon är typisk för sin sort. Med karaktär och mörkt opak färg doftar den rikligt av mogen frukt och har en rund smak av röda bär och plommon. Hög kvalitativ mjuk ek som garanterar en rostad kvardröjande känsla.

Druvsort: Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt: 14% vol.
Flaskstorlek: 750ml

Passar till: nötkött, lamm, vilt, anka och smakrika ostar.

Artikel nr hos Systembolaget: 73559

Framträdande smaker

Plommon

Björnbär

Ekfat

Utmärkelse