Head logo 2018

Vingården Monte Faustino är familjen Fornasers första vingård. Den ligger i Monte Faustino som är ett litet område i San Pietro distriktet på en höjd av 250m. Vinmakarens Paolo Fornasers farfar Giuseppe Fornaser har odlat på området sedan 1920-talet och det är med stolthet som familjen fortsätter att bruka vinstockarna som planterades.

Den porösa gulaktiga kalkstensjorden ger vinstockarna mineraliska nyanser, vilket ger vinet sin typiska karaktär. Porösheten i kalkstensjord gör så att den idealiska mängden vatten når ner till rötterna på vinstocken. 
Den gamla vingården där de äldre vinstockarna växer har ett större rotsystem och absorberar bättre vatten och mineraler, vilket ger druvorna kvalitet som de yngre vinstockarna inte kan nå.

Granne med Monte Faustino ligger den delen av vingården som kallas Traversegnas, och som gränsar till de tre distrikten Sant'Ambrogio, Fumane och San Pietro in Cariano. Gränsen går precis igenom där ett gammalt träd står, och som en hyllning till detta träd så skapades vinserien il Roverone. Vinrankorna växer bland de flertaliga terrasserna av gul och kalkaktig jord med full exponering för solljus under hela dagen. Tack vare landstransformationen finns regnvatten i det terrasserade landet och det tillåter druvor att ta emot alla mineral- och organoleptiska särdrag som representerar arvet i en långvarig vinodlingszon. Solens värme, som absorberas av stenarna, släpps under natten och förbättrar ytterligare kvaliteten på druvorna. 
 

Vingård Costalunga är det senaste köpet av familjen Fornaser. Det gränsar till den idealiska delen av Valpolicella, i distriktet Sant'Ambrogio med en ideal höjd på 350 m. Costalunga består av terrasser med full exponering för solljus från öst till väst på grund av den anmärkningsvärda expansionen, som namnet antyder. ("Costalunga" betyder "Long Coast", det vill säga ett långt och brett område med ett utmärkt läge och exponering för solljus). Vingårdens druvor erbjuder nya kvalitativa nyanser till produktionen av il Roverone. 

Familjen Fornaser idealiska vingårdar byggdes på ordspråket: Tid och tradition. 
Det väsentliga kraven för ett vins kvalitet, är just tid och tradition.

Amarone
Riserva
DOCG

Druvorna handplockas i slutet av september. De får naturligt torka till slutet av februari. Därefter pressas druvsaften varsamt. Jäsningen pågår i 30/35 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar  mellan 15°C till 22°C. 

Färg: Intensiv röd färg
Doft: Mogen röd frukt, plommon, körsbär och maraschinos med kryddiga toner.
Smak: Mogna röda bär med toner av kanel, kaffe, choklad och vanilj.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese
Lagring: 48 månader på små ekfat, sedan 12 månader på flaska.
Syra: 5,90 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 16,5%
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Artikel nr: 3940501
Passar till: Alla typer av kötträtter och mogna ostar
Serveringstemperatur: 20°C

Säljes exklusivt bara till HORECA

Amarone
del Valpolicella
DOCG

Amarone
Della Valpolicella Classico
DOCG

Druvorna handplockas i slutet av september. Sedan får de torka naturligt till januari/februari, och därefter pressas druvsaften. Jäsningen pågår i 30 dagar och druvsaften macereras över druvskalen. Temperaturen för jäsningen i denna fas fluktuerar  mellan 15°C till 22°C.

Färg: Opak rubin färg
Doft: Tydlig doft av mogen röd frukt, plommon, körsbär, maraschinos och mandel.
Smak: Kraftig elegant struktur med lång eftersmak och toner av maraschinos, vanilj, kaffe och choklad.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese
Lagring: Små ekfat i 36 månader och 12 månader på flaska
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 11 g/l
Alkoholhalt: 17%
Flaskstorlek: 750ml & 1500ml
Antal 750ml flaskor per kolli: 6 flaskor
Antal 1500ml flaskor per kolli: 1 flaska
Artikel nr 750ml: 3940401
Artikel nr 1500ml: 3940403
Passar till: Vilt, grillade kötträtter och mogna ostar
Serveringstemperatur: 20°C

Säljes exklusivt bara till HORECA

Valpolicella
Ripasso
DOC

Druvorna plockas för hand i den regionen av vingårdens som kallas ”La Traversagna”, och ligger i hjärtat av Valpolicella Classico distriktet. De noga utvalda druvorna får sedan sin andra jäsning tillsammans med skalresterna från Amarone vinet.

Färg: Fyllig och intensiv rubin färg.
Doft: Elegant mogen röd frukt med toner av körsbär och maraschinos.
Smak: Harmonisk struktur av röd frukt och kryddiga toner.
Druvor: 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Croatina.
Lagring: 15 månader på stora ekfat, sen 6 månader på flaska.
Syra: 5,60 g/l
Sockerhalt: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 15%
Flaskstorlek: 750ml & 1500ml
Antal flaskor 750ml per kolli: 6 flaskor
Antal flaskor 1500ml per kolli: 1 flaska
Artikel nr 750ml: 3940301
Artikel nr 1500ml: 3940303
Passar till: Smakrika kötträtter och mogna ostar.
Serveringstemperatur: 18°C till 20°C

Säljes exklusivt bara till HORECA

Cascina
Rosso Verona
IGT

Under oktober månad skördas druvorna för hand. 
Efter att druvorna har pressats, tappar man druvsaften på mindre ekfat där det får mogna i 10 till 12 månader.

Färg: Intensiv rubin färg
Doft: Toner av mogen frukt och kryddor. Tiden i ekfaten bidrar med en liten rostad fatkaraktär. 
Smak: Vinet är karaktäristiskt för Valpolicella med en tydlig smak av körsbär, viol och mogen röd frukt.
Druva: 90% Corvina och 10% Valpolicella Blend
Lagring: 10/12 månader på mindre ekfat
Syra: 5,45 g/l
Sockerhalt: 1,4 g/l
Alkoholhalt: 14%
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Artikel nr: 3940201
Passar till: kötträtter och hårda ostar
Serveringstemperatur: 16°C

Säljes exklusivt bara till HORECA

Valpolicella
Classico
DOC

Under oktober månad plockas druvorna för hand. Sedan pressas druvorna varsamt. Därefter separeras druvsaften från skalresterna. Jäsningsprocessen varar 8/10 dagar med en temperatur mellan 22°C och 25°C.

Färg: Rubin röd
Doft: Härlig blommig doft med toner av röda bär och viol.
Smak: Frisk, torr och balanserad med toner av körsbär och mandel.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Molinara
Lagring: Ståltank
Syra: 5,70 g/l
Sockerhalt: 0,6 g/l
Alkoholhalt: 12,5%
Flaskstorlek: 750ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Artikel nr: 3940101
Passar till: pasta, kött och salami.
Serveringstemperatur: 18°C

Säljes exklusivt bara till HORECA

Passito
Del Veneto
IGT

De noga utvalda druvorna plockas för hand i februari/mars. Därefter pressas druvsaften varsamt. Efter 2 dagar separeras druvsaften från skalresterna. Jäsningen pågår i 20 dagar, med temperatur mellan 8°C till 15°C. 

Färg: Gyllen gul
Doft: Tydlig ton av honung, torkad frukt, dadlar, fikon, banan och aprikos.
Smak: Perfekt balans av sötma och lång eftersmak av vanilj och acacia honung.
Druvor: Garganega och Malvasia.
Lagring: 30 månader på franska ekfat och 6 månader på flaska.
Syra: 6,20 g/l
Sockerhalt: 96 g/l
Alkoholhalt: 14%
Flaskstorlek: 500ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Artikel nr: 3910102
Passar till: Desserter och spröda bakverk.
Serveringstemperatur: 14°C

Säljes exklusivt bara till HORECA

Recioto
della Valpolicella
Classico
DOCG

Druvorna skördas för hand i februari/mars. De använder sig bara av druvorna som sitter vid ”öronen” av klasen. Macerationen och jäsningen av druvsaften pågår i 20 dagar, med en temperatur mellan 12°C till 15°C.

Färg: Fyllig rubin färg
Doft: Torkad röd frukt, druvor, viol och vild ros.
Smak: Mjuka toner av russin, maraschinos och mandel.
Druvor: 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Sangiovese.
Lagring: 24 månader på franska ekfat, sen 12 månader på flaska.
Syra: 6,70 g/l
Sockerhalt: 91 g/l
Alkoholhalt: 14,5%
Flaskstorlek: 500ml
Antal per kolli: 6 flaskor
Artikel nr: 3920102
Passar till: Chokladdessert, ostar som t ex Gorgonzola och Rockfort tillsammans med marmelader av röda frukter och fikon.
Serveringstemperatur: 16°C

Säljes exklusivt bara till HORECA