Head logo 2018

Bortolotti

År 1947 tog Umberto Bortolotti sin examen på Scuola Enologica di Conegliano. Som den unga enologen han var så och med ambitioner om att starta sin egen vingård, kunde han samma år förverkliga sin dröm om att grundade sin egen vingård. Det i andan som en pionjär i en typisk efterkrigstid.

1954 fick han möjligheten tackvare sin framgång, övertygelse och entusiasm, att flytta sin verksamhet till den platsen som än idag är platsen där företaget frodas. Platsen har under de senate åren har genomgått en restaurering och avsevärd utvidgning till följd av nya krav.

Under denna utveckling, en naturlig följd av den ständigt utvecklade produktionstekniken, höll Umberto Bortolotti alltid sin tro på den personliga och professionella etiken som låg till grund för sin filosofi. Dessutom skulle yrkesskicklighet, respekt och hängivenhet till arbetet överföras till hans son Bruno och hans brorson Daniele, som idag driver företaget.

Cantine Umberto Bortolotti vingård stöder den lokala vinodlingstraditionen med progressiv mousserande vinproduktionsteknik och kombinerar detta med ett noggrant urval av odlare som ligger längs bergen Conegliano och Valdobbiadene som har tjänat vingården under upp till och med de senaste sjuttiotalet år.

Bortolottis vinodlare från Conegliano och Valdobbiadene har producerat sina egna mousserande viner i årtionden med kombinationen av tradition och progressiva tekniker och med noggrant kvalitetsval i åtanke.
De strävar hela tiden efter att uppnå de bästa vinerna, allt för att ge konsumenterna det allra bästa. 

Bruno Bortolotti & Daniele D'Anna Bortolotti

Våra drycker från Bortolotti