Head logo 2018

Bodega Sinforiano

Vingården grundades 1966 av Sinforiano Vaquero och Daniela Gomez som hade beslutat att fortsätta familjetraditionen med att framställa vin. Från början hade de bara ett fåtal vinstockar och en gammal underjordisk källare med betongtankar, men med ett hårt arbete och vision så har det resulterat i en vingård som täcker 70 hektar och en modern källare utrustad med den senaste tekniken och med en kapacitet på 700 ton druvor.

Vingården drivs nu av Sinforiano's och Danielas söner. Den nya generationen har gjort viktiga förändringar i deras verksamhet, samtidigt som de har bevarat familjetraditionen. Med byggandet av deras nya vinkällare har produktionen förfinats, lika mycket har vinerna i källaren förbättrats, samtidigt som de håller en hållbar vingård med traditionell karaktär. Druvorna som odlas är Tempranillo, Verdejo, Albillo och Garnacha Tinta. Majoriteten är Tempranillo på 70%. Under de senaste 20 åren har vingården testat flera främmande druvsorter, inklusive Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot och Sauvignon Blanc.

På Bodegas Sinforiano är de övertygade om att vinet föds i vingården.
Det är därför de arbetar med alla vinstockar på en strikt individualiserad basis för att uppnå sin fulla potential. Bodegas Sinforiano respekterar noggrant miljön och använder inget slags mineralgödsel eller herbicider för att kontrollera ogrästillväxt i dess vingårdar. På Bodegas Sinforiano har både roséerna och röda vinerna en distinkt stil. Naturliga roséer som tydligt uttrycker druvsorter som de har gjorts med - färska, omedelbara och läckra att njuta av. Medans de röda vinerna uppvisar stor typicitet tack vare ett noggrant urval av druvor från gamla vinstockar som växer i djupa lerlager med småsten vid ytan.

Våra viner från Sinforiano