Head logo 2018

Durban Dry Gin Experience

1 glas
4 cl Durban Dry Gin
Häll i önskad mängd premium tonic, t ex Swedish Tonic
Is
Granera med en skiva röd grapefrukt och en rosmarinkvist.

D'Urban Barrel Aged Gin Experience

4 cl D'Urban Barrel Aged Gin
Is
Granera med en apelsinklyfta

Espresso Martini

1 del Heart of Darkness
1 del Vodka
1 del kall Espresso

Häll all dryck i en shaker tillsammans med lite is.
Skaka i ca 30 sekunder.
Sila ner i ett martiniglas.
Granera med tre kaffebönor eller pudra med lite kakao.

Dom Pedro H.O.D

2 glas
4 cl Heart of Darkness
5 dl Vaniljglass
4 cl Grädde

Mixa alla ingredienser i en mixer.
Mixa till len konsistens.
Ringla chokladsås i serveringsglaset.
Servera och njut! 

 

Lyxig vardagspasta

4 portioner
350 g tunnskivad grillad rostbiff
100 g champinjoner
1 gul lök
10 soltorkade tomater
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk bladpersilja
salt & peppar
riven parmesanost
valfri pasta för 4 personer 

Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek detta i smöret. Skär köttet i strimlor och låt det steka med. Häll på vatten och grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök, soltorkade tomater och lite hackad persilja. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.
Koka pastan al dente. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö över rikligt med färsk hackad persilja och servera med nyriven parmesanost.

Till denna måltid rekommenderar vi Jakkalsvlei Mount Cuvée.

 

Chili & Ingefärsglacerad Kyckling

4 portioner
4 kycklingfileér
4 msk fint rivn ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 tsk chiliflakes (eller 1 finhackad röd chili + 1 tsk chiliflakes)
6 msk flytande honung
4 msk soja
4 msk neutral olja eller olivolja

hackade jordnötter
gröna salladsblad
1 lime i klyftor
Riv skalad ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin om den ska vara med. Lägg allt i en skål och blanda med honung, soja och olja.
Skär kycklingköttet i strimlor och lägg dom i en ganska liten skål, häll på marinaden så att den täcker köttet. Rör om. Låt dra ca 1 timme innan det hela steks 3-4 minuter. Kycklingköttet ska bli genomstekt.

Det går också fint att pensla hela kycklingbitar (dela en kycklingfil´på hälften) generöst med blandningen, och låt marinera minst 1 timme innan köttet först bryns i stekpanna och sedan lagas i ugnsform i 200 grader i ca 20 minuter.
Servera med kokt ris, hackade jordnötter, salladsblad och limeklyftor!

Som dryck till denna maträtt rekommenderar vi Jakkalsvlei River Cuvée.

Västerbottenostflarn med Löjrom

4 portioner
100 g Västerbottenost
2 tsk matolja
100 g Kalix löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
100 g smetana eller creme fraiche
1/2 rödlök, hackad
finhackad färsk dill
citronklyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Riv västerbottenost (om du inte använder färdigriven). Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i små högar på bakplåtspapper så att de är ca 3 cm i diameter. Lämna ca 3-4 cm mellan flarnen. Baka i ugn 5 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna. Toppa flarnen med smetana, hackad rödlök, löjrom, citron och dill.

Jakkalsvlei Sauvignon Blanc passar ypperligt till detta tilltugg.