Head logo 2018

Grand Labels Minipajer
 

Du behöver:

1 rulle färdig smördeg
2 schalottenlökar
1 påse färsk bladspenat
3 ägg
0,5 dl mjölk eller grädde
ca 1,5 dl västerbottenost
Salt och peppar

Gör så här:
Ta ut små rundlar med hjälp av t ex ett kakmått. 
Placera de runda smördegsplattorna i en minimuffinsplåt och tryck till så det bildas en liten skål.

Fräs den finhackade schalottenlöken så den blir mjuk. Tillsätt den färska bladspenaten. 
Vispa ihop äggen, möjlken, västerbottenosten, salt och peppar. Blanda i spenat- och lökröran.
Fördela smeten i de små muffinsskålarna. 
Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter tills pajerna fått fin färg.


 

Durban Dry Gin Experience

1 glas
4 cl Durban Dry Gin
Häll i önskad mängd premium tonic
Is
Granera med en skiva röd grapefrukt och en rosmarinkvist.

D'Urban Barrel Aged Gin Experience

4 cl D'Urban Barrel Aged Gin
Is
Granera med en apelsinklyfta

Espresso Martini

1 del Heart of Darkness
1 del Vodka
1 del kall Espresso

Häll all dryck i en shaker tillsammans med lite is.
Skaka i ca 30 sekunder.
Sila ner i ett martiniglas.
Granera med tre kaffebönor eller pudra med lite kakao.

Dom Pedro H.O.D

2 glas
4 cl Heart of Darkness
5 dl Vaniljglass
4 cl Grädde

Mixa alla ingredienser i en mixer.
Mixa till len konsistens.
Ringla chokladsås i serveringsglaset.
Servera och njut! 

 

Lyxig vardagspasta

4 portioner
350 g tunnskivad grillad rostbiff
100 g champinjoner
1 gul lök
10 soltorkade tomater
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk bladpersilja
salt & peppar
riven parmesanost
valfri pasta för 4 personer 

Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek detta i smöret. Skär köttet i strimlor och låt det steka med. Häll på vatten och grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök, soltorkade tomater och lite hackad persilja. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.
Koka pastan al dente. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö över rikligt med färsk hackad persilja och servera med nyriven parmesanost.

Till denna måltid rekommenderar vi Jakkalsvlei Mount Cuvée.

 

Chili & Ingefärsglacerad Kyckling

4 portioner
4 kycklingfileér
4 msk fint rivn ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 tsk chiliflakes (eller 1 finhackad röd chili + 1 tsk chiliflakes)
6 msk flytande honung
4 msk soja
4 msk neutral olja eller olivolja

hackade jordnötter
gröna salladsblad
1 lime i klyftor
Riv skalad ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin om den ska vara med. Lägg allt i en skål och blanda med honung, soja och olja.
Skär kycklingköttet i strimlor och lägg dom i en ganska liten skål, häll på marinaden så att den täcker köttet. Rör om. Låt dra ca 1 timme innan det hela steks 3-4 minuter. Kycklingköttet ska bli genomstekt.

Det går också fint att pensla hela kycklingbitar (dela en kycklingfil´på hälften) generöst med blandningen, och låt marinera minst 1 timme innan köttet först bryns i stekpanna och sedan lagas i ugnsform i 200 grader i ca 20 minuter.
Servera med kokt ris, hackade jordnötter, salladsblad och limeklyftor!

Som dryck till denna maträtt rekommenderar vi Jakkalsvlei River Cuvée.

Västerbottenostflarn med Löjrom

4 portioner
100 g Västerbottenost
2 tsk matolja
100 g Kalix löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
100 g smetana eller creme fraiche
1/2 rödlök, hackad
finhackad färsk dill
citronklyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Riv västerbottenost (om du inte använder färdigriven). Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i små högar på bakplåtspapper så att de är ca 3 cm i diameter. Lämna ca 3-4 cm mellan flarnen. Baka i ugn 5 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna. Toppa flarnen med smetana, hackad rödlök, löjrom, citron och dill.

Jakkalsvlei Sauvignon Blanc passar ypperligt till detta tilltugg.